شما هم فکر میکنید که با پیروزی نهایی فاصلهی زیادی دارید؟ یا حتی ممکن است فکر کنید که هیچ وقت به هدف خود نخواهید رسید اما این توصیهی همیشگی را به خاطر داشته باشید که اغلب اوقات شکستها یک گام شما را به موفقیت نزدیکتر میکنند.
اگر از آن دسته افرادی باشید که فکر میکنند زندگی ناعادلانه است، کاملا حق با شما است. بعضی افراد در رسیدن به موفقیت خیلی خوششانس هستند و خیلی زود به نتیجه میرسد حال آن که عدهای دیگر باید زحمت خیلی زیادی بکشند. اگر خود را جزو دستهی دوم میدانید، صبوری و ثبات قدم کلیدهای موفقیت دستیابی به اهدافتان است.
در ادامه لیستی از افراد معروف ارایه خواهیم داد که پس از شکستهایی که متحمل شدند، میدان را خالی نکردند. دیدگاه "هرگز تسلیم نشو" به آنها کمک کرد که به یکی از موفقترینها در عرصهی کاری خود تبدیل شوند.
وینستون چرچیل
چرچیل قبل از این که برندهی جایزهی نوبل ادبیات شود دوبار به عنوان نخست وزیر انگلستان انتخاب شد. اما مسیر رسیدن او به موفقیتهایش چندان هم هموار نبود. در دوران کودکی، چرچیل در کلاس ششم مردود شد. حتی در سیاست هم طعم شکست را بارها تجربه کرد و هر دفعه که میخواست وارد نقشی در دنیای سیاست شود با شکست مواجه میشد. با این حال او هرگز دلسرد نشد و باز هم به تلاش خود ادامه داد تا این که توانست در ۶۲ سالگی نخست وزیر انگلستان شود.
والت دیزنی
والت دیزنی، به عنوان مرد پشت صحنهی میکی موس و دیزنی ورلد در جهان شناخته شده است. به دلایلی نامعلوم، اولین شرکت انیمیشن دیزنی دچار ورشکستگی شد. ضمن این که وقتی در دفتر روزنامه مشغول به کار شد، توسط سردبیر به دلیل "نداشتن خلاقیت" اخراج شد. او برای این که سرمایهی مربوط به ساخت دیزنی لند را پیدا کند ۳۰۲ بار جواب رد شنید!
جری ساینفیلد
خیلیها جری ساینفیلد را میشناسند اما شاید چیز زیادی از گذشتهی او ندانند. بار اولی که ساینفیلد جوان روی صحنه رفت تا نمایش کمدی خود را در مقابل جمعیت اجرا کند زبانش بند آمد. از آنجا که تجربهی اولش موفق نشد، مورد تمسخر و هو شنیدن مخاطبان قرار گرفت با این حال ساینفیلد باز هم شب بعد روی صحنه رفت و این بار توانست با خنده و تشویق حضار مواجه شود.
مرلین مونرو
هر چند که مونرو خیلی زود به موفقیت دست پیدا کرد اما این طور نبود که به راحتی وارد عرصهی هنر شود. مونرو در کودکی تحت تربیت خشنی قرار داشت و وقتی میخواست وارد بازار کار شود خیلی از طراحان مدل به او گفتند که تنها به عنوان منشی میتواند مشغول به کار شود. باز هم مونرو از رویاهای خود دست برنداشت و به یکی از هنرمندان شاخص دنیا تبدیل شد.
هریسون فورد
مدیران ساخت فیلم در اولین فیلم هریسون فورد به او گفتند که شایستگی تبدیل شدن به یک ستاره را ندارد. اما هریسون به آنها اثبات کرد که سخت در اشتباه هستند. او توانست با نقشآفرینیهایی مثل "هان سولو" و "ایندیانا جونز" به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند و برای چندین دهه به عنوان یک سوپراستار معرفی شود.
استفان کینگ
استفان کینگ یکی از نویسندگان معروف دنیا است که پرفروشترین آثار را ارایه داده است. اما او هم از تجربهی شکست مستثنی نبود. به طوری که رمان مهیج "کری" او با ۳۰ بار جواب رد مواجه شد و همین عامل باعث شد که او تسلیم شود و آن را به سطل زباله بیندازد. اما همسرش کتاب را پیدا و او را تشویق کرد که به تلاش خود ادامه دهد. در نهایت کینگ توانست ناشری را برای چاپ این کتاب متقاعد کند.
لوییزا میآلکوت
اراده و پشتکار به آلکوت کمک کرد تا رمان کلاسیک "زنان کوچک" را به دنیا معرفی کند. او تلاشهای زیادی برای چاپ کتاب کرد در حالی که در همان زمان مجبور بود برای تامین مخارج خانوادهاش به عنوان خدمتکار در خانهای مشغول به کار شود.
الویس پریسلی
بدون شک پریسلی یکی از مشهورترین هنرمندان تاریخ است. نام او حتی دههها بعد از مرگ نابههنگامش زنده ماند. سال ۱۹۵۴ بود که الویس فاصلهی زیادی تا ستاره شدن داشت و بعد از اولین اجرایش اخراج شد و به او پیشنهاد شد که به جای خوانندگی به دنبال رانندگی کامیون باشد!
خیلی از چهرههای شاخص دنیا طعم فقر، رد شدن و شکست را چشیدهاند با این حال هیچ گاه رویای خود را کنار نگذاشتند. شاید این جمله کمی بیش از حد تکراری به نظر برسد اما واقعیتی است که تا آن را قبول نکنیم به پیروزی نمیرسیم: "بدون شکست هیچ موفقیتی وجود ندارد."