09173119959 مشاوره
هیچ وقت برای راه اندازی یک استارتاپ دیر نیست

تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 اردیبهشت 1395

بازدید : 2944

بالا رفتن سن و سال مسئله‌ای است که همه‌ی ما را نگران می‌کند. مخصوصا اگر در زندگی خود به دستاورد رضایت‌بخشی نرسیده باشیم. اما موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که سن و سال توجیهی برای توقف حرکت نیست.

پیشرفت چشم‌گیر شرکت‌هایی مثل فیسبوک این برداشت ذهنی را ایجاد کرده است که "جوان بودن" یکی از رازهای موفقیت این شرکت‌ها به حساب می‌آید. شاید یکی از عواملی که این ذهنیت را در بین شرکت‌های سرمایه گذار جا انداخته است این باشد که افراد مسن به اندازه‌ی افراد جوان ایده‌پرداز نیستند. در حالی که میانگین سنی کارآفرینان مستقر در شرکت‌های سیلیکون ولی، ۳۵ سال گزارش شده است.

ضمن این که بررسی‌ها نشان داده است که افراد مسن‌تر نه تنها کسب و کارهای بیشتری راه‌اندازی کرده‌اند، بلکه موفقیت استارتاپ آن‌ها چشم‌گیرتر بوده است. طی مطالعه‌ای که توسط بنیاد کافمن با مشارکت ۶۵۲ مدیرعامل صورت گرفت، نتایج زیر به دست آمد:

 

  • میانگین سنی بنیان‌گذاران آمریکایی در زمان راه‌اندازی شرکت‌شان ۳۹ سال بوده است. در این آمار تعداد مدیران بالای ۵۰ سال دو برابر تعداد مدیران زیر ۲۵ سال گزارش شده است.
  • در حوزه‌ی فناوری، آن دسته از مدیرانی که در رشته‌ی MBA تحصیل کرده بودند در طی ۱۳ سال توانستند شرکت خود را راه‌اندازی کنند. این رقم برای افراد داری مدرک پی اچ دی ۲۱ سال، برای دارندگان مدرک فوق لیسانس ۱۴.۷ سال و برای افراد داری مدرک لیسانس ۱۶.۷ سال گزارش شده است.
  • ·  به نظر نمی‌رسد که توانایی در عرصه‌ی کارآفرینی ارتباطی به سن و سال داشته باشد. ضمن این که ربطی به ایده‌پردازی افراد هم ندارد. برای مثال بنجامین فرانکلین در سن ۷۶ سالگی عینک دو کانونی را اختراع کرد."ویتنی جانسون" در مجله‌ی اختراعات Harvard Business Review به این موضوع پرداخته است که مهارت کارآفرینی با افزایش سن بالاتر می‌رود. "کارلوس اسلیم" یک میلیاردر معروف است و از ثروتمندترین افراد جهان محسوب می‌شود. او اکنون ۷۶ سال سن دارد و عنوان کرده است که در یک اقتصاد در حال توسعه، افراد در دهه‌ی ۶۰ زندگی به شکوفایی می‌رسند. "ویوم وادوا" هم به عنوان یک تکنولوژیست معروف بر این عقیده است که ایده‌های خوب زاییده‌ی تجربه بوده و کسب تجربه نیازمند گذر زمان و عمر است. البته مواردی مثل ریسک‌پذیری، با افزایش سن در افراد کم رنگ تر می‌شود؛ اما باز هم نقش کسب تجربه مهم‌تر است.

 

 

  • واقعیت این است که بعضی افراد دارای یک مهارت ذاتی در کارآفرینی هستند. گروهی دیگر با زمان و پشتکار به این جایگاه دست پیدا می‌کنند و گروهی هم به زور خود را در این حیطه جا می‌دهند. در تمام این حالت‌ها سهم تجربه در موفقیت قابل توجه است. نتیجه‌ی تحقیقات یک بررسی نشان داده است که روند بهبود کسب و کار افراد در سن ۴۰ سالگی شروع می‌شود و با افزایش سن این روند هم با سیر صعودی همراه است.

باز هم به شواهد بیشتری برای درک این واقعیت نیاز دارید؟ در ادامه استارتاپ‌هایی را به شما معرفی خواهیم کرد که در سنین ۶۰ سال به بالا شکل گرفته‌اند:

لین بروکس (سن شروع استارتاپ: ۶۰ سال)

داستان زندگی خانم لین بروکس، برنده‌ی رقابت Later Life شد. بروکس در سن ۵۹ سالگی از کاری که دوست نداشت استعفا داد و در کم‌تر از یک سال وارد کار جدیدش شد. اینجا بود که بروکس کار مستقل خود را شروع کرد و یک شرکت راهنمای گردشگری به نام Big Apple Greeter راه‌اندازی کرد.

ری کرکران (سن شروع استارتاپ: ۶۰ سال)

وقتی ری کرکران خانواده‌اش را از دست داد، تصمیم گرفت که یک مرکز مراقبت از سالمندان برپا کند. او  توانست نقشه‌اش را در سن ۶۰ سالگی عملی کند.

والی بلوم ( سن شروع استارتاپ: ۶۲ سال)

بلوم بیشتر از ۲۰ سال در صنعت لبنیات مشغول به کار بود. پس از آن با چند تن از شرکای خود وارد کار بستنی شد. پس از مدتی بلوم تصمیم گرفت که این تجارت را به تنهایی دنبال کند. از این رو با رهن خانه‌اش سهم شرکای خود را خرید و کسب و کار خود را به شکل مستقلی آغاز کرد. میزان فروش محصولات او به بیش از ۸۵ میلیون دلار در سال رسید.

ماری تنیسون (سن شروع استارتاپ: ۶۳ سال)

ایده‌ی ماری تریسون با این ماجرا شکل گرفت: پای مادر ۹۲ ساله‌ی ماری بعد از یک تصادف شکست. برای مادر او سخت بود که علاوه بر واکر، کیف دستی خود را هم حمل کند. بنابراین به ذهن ماری رسید که کیفی طراحی کند که به واکر متصل شود. نتیجه‌ی این ایده شروع فعالیت شرکتی به نام StashAll شد.

گیل دان (سن شروع استارتاپ: ۶۴ سال)

خانم گیل دان سابقه‌ی کار در صنعت خودرو داشت. او تصمیم گرفت مرکزی را راه‌اندازی کند تا زنان دیگر را با موارد مربوط به خودرو مانند تعمیرات آن آشنا کند. در سن ۶۴ سالگی او مرکز خود را با نام Women’s Automotive Connection راه‌اندازی کرد.

هارلن سندرز (سن شروع استارتاپ: ۶۵ سال)

هارلن سندرز که بیشتر با نام سرهنگ سندرز شناخته شده است موسس رستوران‌های زنجیره ای KFC است. پس از این که کار سندرز در ارتش تمام شد، در چند حوزه سرمایه‌گذاری کرد که همه‌ی آن‌ها با شکست مواجه شد. او پس از دریافت اولین چک تامین اجتماعی خود به دنبال ایده‌ی KFC رفت و توانست آن را عملی کند.

آرت کاف (سن شروع استارتاپ: ۷۲ سال)

آرت مانند بسیاری از مردم در سن ۶۵ سالگی بازنشسته شد، اما نتوانست بیکاری خود را قبول کند. او می‌دانست که افراد بازنشسته‌ی زیادی هستند که وضعیت او را دارند. از این رو تصمیم گرفت که مرکزی تاسیس کرده و بازنشسته‌ها را در آن مشغول به کار کند. اون اسم مرکز خود را "مغزهای بازنشسته" گذاشت. ۱۳ سال از عمر این مرکز می‌گذرد و روز به روز در حال قوی‌تر شدن است.

جین داول (سن شروع استارتاپ: ۸۰ سال)

جین داول بیشتر از ۴۰ سال بود که در زمینه‌ی مربی گری یوگا زیر نظر کمیته‌ی المپیک فعالیت می‌کرد. در سال ۲۰۰۸ بود که ایده‌ی تولید پوشاک Green Boddha را با همراهی دخترش عملی کرد. این شرکت ۱٪ از سود خود را به موسسه‌ی خیریه اختصاص داده است.

دیوید دافیلد (سن شروع استارتاپ: ۴۶ یا ۶۴ سال)

دافیلد یکی از بنیان‌گذاران شرکت نرم‌افزاری Peoplesoft بود و در سن ۴۶ سالگی آن را دایر کرد. این شرکت با موفقیت زیادی روبرو شد و در نهایت اوراکل آن را خریداری کرد. او در سن ۶۴ سالگی دوباره دست به کار شد و شرکت دیگری در زمینه‌ی نرم‌افزار راه‌اندازی کرد.

روشن است که سن و سال، نمی‌تواند عامل اصلی موفقیت به حساب آید؛ بلکه ایده‌های خوب، عشق، تعهد، انرژی و تجربه است که می‌تواند در پیشرفت افراد دخیل باشد.

برچسب ها :


آخرین مطالب وبلاگ سیرن

خدمات طراحی سایت سیرن