بازهی سنی ۳۰ تا ۴۰ سالگی برای خیلی از افراد فاصلهی مهمی تلقی میشود. در این سن افراد به یک شغل پایدار رسیدهاند و درگیر روابط عاطفی و احتمالا تشکیل خانواده میشوند. البته در بیشتر افراد این بازهی سنی همراه با مسئولیتها شغلی میشود و از خیلی کارهای دیگر نظیر خانواده و تفریح شخصی جا میمانند و در ادامهی زندگی خود با حسرت به آن روزها نگاه میکنند. در ادامه با ۸ فعالیتی آشنا میشوید که افراد موفق در دههی چهارم از زندگی خود انجام ندادهاند.
۱. هدف خود را از دست نمیدهند
معمولا هر فرد با رفتن به دانشگاه و شروع تحصیلات کارشناسی، اهداف متعددی را برای خود ترسیم و بعد از فارغالتحصیلی سعی در پیگیری آنها دارد. خیلی از این افراد نیز در رسیدن به هدف خود موفق میشوند و در سن ۳۰ سالگی به کار و ثروت خوبی دسترسی پیدا میکنند. اما تلاشها نباید در این نقطه ختم شوند. هیچ وقت برای پیدا کردن هدف متوقف نشوید چرا که هدف نداشتن به معنای حرکت در دوری باطل در زندگی است.
۲. برای آینده پس انداز نمیکنند
اگر در ۲۰ سالگی به دنبال خرج کردن و خرید کالاهای لوکس و گران قیمت هستید اهمیتی ندارد. اما با بزرگتر شدن باید به آینده هم فکر کرد و روحیهای محافظهکارانهتر گرفت. احتمالا با بالا رفتن درآمد ماهیانه خود به سمت خریدهای بیشتر پیش خواهید رفت؛ این رفتار باعث میشود که کل سرمایه شما خرج شود و سرمایهگذاری برای آینده نداشته باشید.
۳. اهمیت بیش از اندازه به آینده نمیدهند
دوران بیست سالگی با تمام دیوانگیهایش خیلی زود تمام میشود و باید برای آینده برنامهریزی کرد. هدفگذاری نکتهای مثبت است ولی هیچ فردی نمیتواند آینده را پیشبینی کند. پس صبر کنید و به جایی اینکه مدام به خود استرس وارد کنید و رفتاری وسواسگونه نسبت به برنامههای خود داشته باشید، کمی از زندگی حال لذت ببرید.
۴. زندگی شخصی خود را رها نمیکنند
مسلما با افزایش سن و به خصوص قرارگیری در سی و چند سالگی به کار وابستهتر خواهید شد و مسئولیتهای شما در محیط کاری افزایش مییابد. اما افراد موفق خودشان را محصور در زندان کار نمیبینند و خانواده بخش مهمی از زندگی آنها است. پس فقط کار نکنید! با بالا رفتن سن تشکیل خانواده و درگیری در یک رابطهی عاطفی سختتر از قبل خواهد شد.
۵. خانوادهی خود را رها نمیکنند
پدر و مادر همواره حامی فرزندان خود هستند، چه این فرزندان موفق و چه ناموفق باشند. نباید فراموش کرد که خانوادهتان در کنار شما پیر خواهند شد و گرفتاری کاری مختص شما نیست. با مطالعهی خیلی از افراد متوجه خواهید شد که یکی از حسرتهای بزرگ زندگی آنها نبود پدر و مادر است. پس در کنار زندگی پرمشغلهی کاری خود با اولیای خود نیز مهربانتر باشید و اوقات بیشتری را به آنها اختصاص دهید. شاید رمز موفقیت خیلی از افراد توجه آنها به خانواده باشد.
۶. بیتوجهی به سلامت
افراد موفق به خوبی میدانند که کار کردن آنها و ادامهی راه موفقیت نیاز به بدنی سالم دارد. بنابراین به جای اینکه خود را درگیر کار کنند، در برنامههای روزانه به ورزش و استراحت زمانی مناسب اختصاص میدهند و به دنبال تغذیهی سالم میگردند.
۷. برنامهریزی نداشتن برای تشکیل خانواده
مسلما بچهدار شدن یکی از بزرگترین تصمیمات و متعاقبا یکی از بزرگترین اتفاقات زندگی هر فردی به حساب میآید. خیلی از افراد به دلیل کار و مسئولیتهای زیادی که سر کار دارند ترجیح میدهند که بچهدار نشوند و شاید اصلا خانوادهای تشکیل ندهند. اما تا چه اندازه این تصمیم درست است؟
تجربهی افراد موفق نشان میدهد که خیلی از این افراد برای خانواده و بچهدار شدن اصلا برنامهریزی دقیقی نکرده بودند و حتی بعد از به دنیا آمدن فرزند کسبوکار به نسبت موفقتری داشتند. انگار فرزند به منبع الهام برای صاحبان کسبوکار تبدیل میشود.
۸. استراحت را از برنامهی خود حذف نمیکنند
چون در ۲۰ سالگی قرار ندارید که نباید دست از تفریح برداشت. خیلی از افراد تمام زندگی خود را به دنبال هدف و پول بیوقفه دویدهاند، اما با نگاه به پشت سر خود از نبود تفریح و شادمانی حسرت میخورند. بنابراین به جای آن که تمام وقت خود را صرف کار کنید کمی هم برای خود استراحت در نظر بگیرید؛ به سفر بروید و تجربههای جدید کسب کنید.