همانطور که در نمایشگاه CES 2016 نیز مشهود بود، فعالیت کمپانیها در حوزهی واقعیت مجازی افزایش خارقالعادهای پیدا کرده است. آکیولس در جریان این نمایشگاه پیش فروش هدست واقعیت مجازی ریفت را آغاز کرد و آن را به قیمت تقریبی ۶۰۰ دلا در اختیار علاقمندان قرار داد. اچتیسی نیز تایید کرده که از ماه آیندهی میلادی پیش فروش هدست واقعیت مجازی Vive VR را آغاز خواهد کرد. شنیدهها قیمت هدست واقعیت مجازی تایوانیها را به واسطهی بهرهگیری از امکانات بیشتر بسیار گرانتر توصیف میکنند. حال اخباری مطرح شده که نشان از ورود جدیتر گوگل به حوزهی واقعیت مجازی دارند. اگر به خاطر داشته باشید این کمپانی در جریان کنفرانس توسعه دهندگان خود از هدست واقعیت مجازی بسیار سادهای با عنوان کاردبورد رونمایی کرد، اما به نظر میرسد غول جستجو نیز به این حقیقت که آینده از آن واقعیت مجازی است پی برده و درصدد راهاندازی بخشی مستقل برای فعالیت در حوزهی واقعیت مجازی است.
این بخش جدید از کمپانی توسط قائم مقام گوگل، کلی بیور هدایت میشود. این متخصص که سابقهی ۱۰ سال فعالیت را در گوگل در کارنامهی خود ثبت کرده، مسئولیت هدایت تیمهای فعال برای توسعهی اپلیکیشنهایی نظیر جیمیل، درایو و داکس را بر عهده داشته است. گوگل اعلام کرده که با برعهده گرفتن مسئولیت تیم واقعیت مجازی توسط بیور، دیان گرین، قائم مقام ارشد گوگل وظیفهی هدایت بخش توسعهی اپلیکیشنهای تحت وب این کمپانی را بر عهده خواهد داشت. گوگل با تایید تغییرات در مدیریت تیم اپلیکیشنهای تحت وب، اشارهای به تشکیل تیم واقعیت مجازی در این کمپانی نکرده است.
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم گوگل در سال ۲۰۱۴ میلادی هدست واقعیت مجازی خود را با نام کاردبورد رونمایی کرد. این محصول از زمان عرضه با رویکرد مثبت بسیاری از کارشناسان روبرو شده است. به طور حتم نمیتوان با استفاده از کاردبورد گوگل که برای استفاده از آن وجود گوشی هوشمند الزامی است، تجربهای مشابه آکیولس ریفت یا وایو اچتیسی را به دست آورد. اما به واقع این محصول ارزان بوده و تجربهی لذت بخشی را در اختیار کاربران قرار میدهد. گوگل به واسطهی همکاری با مدارس و کانونهای آموزشی موفق شده تا کاردبورد را بصورت گستردهتری در اختیار کاربران بیشتر قرار دهد. براساس گزارش نیویورک تایمز، بیش از یک میلیون دستگاه از کاردبوردهای گوگل بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
به نظر میرسد علی رغم سادگی این محصول، استقبال از این محصول به اندازهای بالا بوده که این کمپانی را مجاب کرده تا تیم مجزایی را به این منظور شکل دهد. بسیار آینده را در اختیار واقعیت مجازی میدانند. مارک تامسون، مدیر عامل تایمز، تراز مالی در بخش واقعیت مجازی را مثبت عنوان کرده است. وی ابراز امیدواری کرده تا بتوان در سال جاری میلادی نیز درآمد بالایی را از این حوزه کسب کرد.
به نظر میرسد بخش جدید تشکیل شده در گوگل همکاری نزدیکی را با مجیک لیپ، خواهد داشت. همانطور که میدانید گوگل سال گذشته سرمایهگذاری نیم میلیارد دلاری را در این کمپانی به انجام رسانده است. انتظار میرود این بخش از گوگل در کنار توسعهی فناوری واقعیت مجازی، توجه ویژهای را نیز به توسعهی این فناوری در یوتیوب داشته باشد.
باید دید که آینده چه سرنوشتی را برای این حوزه از دنیای فناوری رقم خواهد زد.