09173119959 مشاوره
۲۱ عکس تاریخی از شروع و سلطنت مایکروسافت بر دنیای کامپیوتر

تاریخ انتشار : شنبه 21 شهریور 1394

بازدید : 3131

مایکروسافت با ارائه‌ی ویندوز ۱۰ به دوران اوجش بازگشت و به همگان ثابت کرد که حاکم بی چون و چرای دنیای کامپیوتر است،شرکتی که پی‌سی را به دنیا عرضه کرد.

عکس‌‌های تاریخی زیر شرح دوران ۲۵ سال اول مایکروسافت است. از تولد مایکروسافت توسط بیل گیتس و پل الن در شهر Albuquerque گرفته تا استعفای گیتس از سمت مدیر عاملی در سال ۲۰۰۰. این تاریخچه‌ی مایکروسافت در قالب عکس است.

تولد مایکروسافت

HMS9

مایکروسافت در ۴ اپریل سال ۱۹۷۵ در شهر Albuquerque در نیومکزیکو توسط دو دوست دوران‌ کودکی که به کامپیوتر علاقه داشتند، تأسیس شد. پل الن اخراج شده‌ی دانشگاه واشنگتن در سمت چپ و بیل گیتس اخراج شده‌ی دانشگاه هاروارد در سمت راست.

 

 


پیدا کردن مکان شغلی

HMS21

ساختمان نشان داده شده در تصویر، اولین ساختمان مرکزی مایکروسافت در Albuquerque است. شرکت در سال‌‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ در این ساختمان قرار داشت و بعد به واشینگتن (Bellevue) نقل مکان کرد. دلیل اصلی این کار، سخت بودن جابه‌جایی کارمندان به ساختمان اصلی مایکروسافت در نیومکزیکو بود.


 اولین کامپیوتر ساخته شده توسط آن‌ها، مایکروسافت را پی‌ریزی کرد

HMS11

درحقیقت مایکروسافت اولین شرکت تأسیس شده توسط بیل و پل نبود. اولین همکاری این دو دوست منجر به تأسیس شرکت Traf-O_Data در سال ۱۹۷۲ بود. اولین محصول این شرکت، کامپیوتری برای جمع‌آوری داده‌های ترافیکی بود که این داده‌ها را در اختیار مهندسان ترافیک قرار می‌داد. این شرکت نسبتاً موفق بود که راه رسیدن به مایکروسافت را هموار کرد.


اولین محصول مایکروسافت

HMS15

اولین محصول مایکروسافت در واقع یک نسخه‌ی جدید از زبان برنامه‌نویسی BASIC  برای میکروپروسسور Altair 8800 در سال ۱۹۷۵ بود. در واقع این برنامه را می‌توان اولین نسخه از پی‌سی یا کامپیوتر شخصی نام گذاری کرد. بیل و پل ایده‌ی این کار را وقتی عملی کردند که در مورد این ماشین در مجله‌ی معروف Popular Mechanics مطالعه کردند.

 

 


عکس معروف بیل گیتس در بازداشتگاه

HMS3

این عکس معروف بیل گیتس در بازداشتگاه به دلیل نقص قوانین راهنمایی و رانندگی در سال ۱۹۷۷ گرفته شده است. در آن زمان بیل در حال اداره‌ی کسب‌وکار BASIC بود که رشد کم، اما پیوسته‌ای داشت.

 

 


رشد شرکت

HMS8

در سال ۱۹۷۸، مایکروسافت از یک تیم ۱۲ نفره تشکیل شده‌ بود. در دنیای مجازی با این عکس شوخی‌های زیادی شده‌ است. مثلاً این عکس این جمله در ذهن تدایی می‌کند که (آیا شما روی این افراد سرمایه‌گذاری می‌کنید؟). به قیافه‌هایشان نگاه کنید! به هر کسی شبیه هستند به جز بنیانگذاران مایکروسافت.

 


MS-DOS

HMS13

در سال ۱۹۸۰، درست زمانی که مایکروسافت به واشینگتن نقل مکان کرد، IBM فراخوانی  برای ساخت یک سیستم عامل برای نسل چهارم کامپیوتر‌های IBM PC خود داد و مایکروسافت با نسخه‌ی تحت متن MS-DOS پیش قدم شد. در واقع MS-DOS مخفف واژه‌ی Microsoft Disk Operating System است که توسط خود مایکروسافت ساخته نشده است و نسخه‌ی تحت لیسانس شرکت سازنده‌ی کامپیوتر Seattle Computer Works است. IMB PC یکه تاز صنعت کامپیوتر آن زمان بود و مایکروسافت سازنده‌ی سیستم عامل آن بود.


بالمر وارد تیم مایکروسافت شد

HMS19

اتفاق مهمی در سال ۱۹۸۰ برای مایکروسافت افتاد. بیل گیتس همکلاسی قدیمی هاروارد خود را استخدام کرد. ورود استیو بالمر یکی از مهم‌ترین وقایع مایکروسافت است. پل الن هم در سال ۱۹۸۳ مایکروسافت را ترک کرد، درست زمانی که به بیماری هوچکین [نوعی سرطان-رشد غیر طبیعی سلول‌ها در دستگاه لنفاوی] مبتلا شد.

 

 


IPO

HMS4

[IPO یا همان عرضه‌ی اولیه سهام (Initial Public Offering) عبارت است از اولین فروش سهام توسط یک شرکت خصوصی که طی آن به یک شرکت عمومی تبدیل می‌شود. عرضه اولیه سهام معمولاً باعث می‌شود بخشی از پول سرمایه گذاران به جای خرید سهام موجود، برای خرید سهام جدید به کار رود و به این ترتیب، تقاضای مؤثر برای سهام موجود را کاهش می‌دهد در حالی که عرضه‌ی کل سهام در بازار افزایش یافته است.]

با عرضه‌ی اولیه‌ی سهام مایکروسافت به عموم در سال ۱۹۸۶، زمانی که مایکروسافت به یک شرکت مطرح در دنیا تبدیل شده بود، بیل گیتس ۳۵۰ میلیون دلار پول به جیب زد.


ویندوز ۱.۰

HMS2

درست یک سال قبل از عرضه‌ی اولیه سهام مایکروسافت، این شرکت ویندوز ۱.۰ را معرفی کرد. در واقع ویندوز یک نسخه‌ی بهبود یافته‌ی MS DOS با رابط گرافیکی بود که کار را برای عموم مردم راحت‌تر کرده بود.

 


فروش سالانه‌ی میلیارد دلاری

HMS7

ویندوز ۲.۰ در سال ۱۹۸۷ عرضه شد. ویندوز ۲.۰ یک به‌روز رسانی ساده‌ از نسخه‌ی یک ویندوز بود. در واقع این ویندوز ۳.۰ بود که باعث بالا رفتن پرچم مایروسافت شد. در سال ۱۹۹۰، مایکروسافت اولین شرکتی نرم‌افزاری‌ای بود که به فروش سالانه‌ی ۱ میلیارد دلاری رسیده بود.

 

 


بازی‌‌ Minesweeper و Solitaire

HMS14

۲ سال بعد از انتشار ویندوز ۳.۰، ویندوز ۳.۱ در سال ۱۹۹۲ عرضه شد که پیشرفت بزرگی نسبت به نسخه‌ی قبل محسوب می‌شد. ۲.۵ میلیون نسخه از آن در دو سال اول انتشار  به فروش رفت. همچنین بازی‌های معروف مایکروسافت که شامل بازی مین جمع‌کن (Minesweeper) و سالیتر(solitaire) بود، در نسخه‌ی سه ویندورز معرفی شد.

 


عرضه‌ی محصولات آفیس

HMS16

ویندوز ۳.۰ تنها محصول عرضه شده‌ی مایکروسافت در سال ۱۹۹۰ نبود. اولین نسخه از آفیس مایکروسافت هم در همان سال عرضه شد. ۱۹۹۰ سالی بود که ورد، پاور‌پینت و اکسل برای اولین بار به جهان عرضه شد. (آفیس ضربه‌ی محکمی به Dynasty Enterprise Development Software زد که برای ۲۶ سال یکه تاز این صنعت بود)

 


سال‌های طلایی رقابت گیتس و جابز

HMS6

در آن زمان مایکروسافت به سلطان کامپیوتر‌های شخصی تبدیل شده بود. IBM استاندارد‌های جدیدی را برای سازگاری کامپیوتر‌های شخصی عرضه‌ کرد و  ویندوز هم بر روی تمام سیستم‌های آن نصب شده بود. در این میان هم فقط مکینتاش اپل توانایی رقابت با مایکروسافت را داشت. مکینتاش رقیب کوچکی برای مایکروسافت بود، ولی طرفداراk وفاداری داشت. با وجود این‌که در آخر گیتس و استیو جابز با هم رفاقت کردند، ولی آن‌ها رقیبان سرسختی در آن دوران بوده‌اند.


ویندوز ۹۵

HMS20

ویندوز ۹۵ پیشرفت فوق‌العاده‌ای نسبت به نسخه‌های قبل داشت و پرچم‌دار بی چون و چرایی در هنگام انتشارش در ۲۴ آگوست ۱۹۹۵ بود. عده‌ی بسیاری از مردم انتشار این سیستم عامل را جشن گرفتند. تبلیغات آن با موسیقی معرو ف Start Me Up از گروه رولینگ استونز همراه بود که اشاره‌ای به منوی معروف استارت داشت.


موج جزر و مدی اینترنت

HMS5

 گیتس از پتانسیل بالای اینترنت و تغییر اساسی صنعت کامپیوتر توسط آن با خبر بود و با نامه‌‌ی معروف (موج جزومد اینترنت) به همکاران خود، آمادگی ویندوز ۹۵ را برای ورود به این صنعت اعلام کرد. گیتس نسخه‌ی آزمایشی مایکروسافت نت‌ورک را معرفی کرد. سرویس اینترنتی که آماده‌ی رقابت با AOL بود. بعد‌ها اینترنت اکسپلورر معروف در قالب یک به‌روز رسانی برای ویندوز ۹۵ معرفی شد.


مشکلات حقوقی

HMS17

دسترسی زود هنگام مایکروسافت به اینترنت، برای این شرکت دردسر ساز شد. در سال ۱۹۹۸ دپارتمان عدالت آمریکا، مرورگر و سرویس ارائه‌ی اینترنت مایکروسافت که در قالب یک بسته در ویندوز ۹۵ عرضه‌ شده بود، را ضد قوانین انحصار طلبی دانست. به همین جهت مایکروسافت مجبور شد که بعضی کد‌ها را با دیگر توسعه دهندگان به اشتراک بگذارد.

 


بالمر رئیس مایکروسافت شد

HMS18

در سال ۱۹۹۸ دو اتفاق مهم در مایکروسافت رخ داد. در این سال مایکروسافت ویندوز ۹۸ را که به‌روز رسانی کوچکی از نسخه‌ی ۹۵ با قابلیت‌های بیشتر اینترنتی بود، معرفی کرد. همچینین استیو بالمر، همکلاسی بیل به سمت ریاست مایکروسافت ارتقا یافت.


MSNBC و نسخه‌ی جدید از ویندوز

HMS12

در اواخر دهه‌ی ۹۰، مایکروسافت گسترشی در ارائه‌ی محصولات به وجود آورد. در سال ۱۹۹۶، مایکروسافت با کمک شبکه‌ی NBC محصولی را به نام MSNBC معرفی کرد. همراه با آن مایکروسافت نسخه‌ی کم حجمی از ویندوز به نام CE برای کامپیوتر‌های کوچک و دستیار‌های دیجیتال شخصی ارائه نمود.

 


گیتس یک قدم به عقب برداشت و بالمر مدیر عامل شد

HMS1

در ژانویه‌ی سال ۲۰۰۰ گیتس از سمت مدیر عاملی کناره گیری کرد و بالمر مدیر عامل شد. گیتس سمت جدید معمار ارشد نرم‌افزار را در مایکروسافت به عهده گرفت.

 

 


دوره‌ی مدیریت بالمر

HMS10

بالمر هدایت مایکروسافت را از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ به دست گرفت. این دوران مصادف با تجدید حیات اپل، رشد گوگل و افول پی‌سی بود که هر کدام به یک نحوی در سرنوشت مایکروسافت دخیل بوده‌اند.

برچسب ها :


آخرین مطالب وبلاگ سیرن

خدمات طراحی سایت سیرن