W3C مخفف World Wide Web Consortium کنسرسیوم شبکه جهانی وب می باشد. این کنسرسیوم، استانداردهایی را برای فایق آمدن برنامه نویسان بر مشکلاتی نظیر سازگاری با مرورگرهای مختلف و یکپارچه سازی پروتکل ها و تکنولوژی های مورد استفاده در شبکه جهانی وب مصوب می سازد.
W3C بيش از 450 عضو سازماني دارد که شامل Microsoft ، America Online ( کمپاني مادرNetscape Communications ) ، Apple Computer، Adobe ، Macromedia، Sun Microsystems و مجموعه اي متنوع از ديگر توليد کنندگان نرم افزار و سخت افزار ، تامين کننده محتوا ، نهادهاي علمي و شرکتهاي ارتباط از راه دور. این کنسرسيوم توسط سه سازمان تحقيقاتي ميزباني ميشود : MIT در آمريکا ، INRIA در اروپا و Keio University در ژاپن.
بهینه سازی کدهای وب سایت بر اساس استانداردهای W3C تاثیر مستقیمی برروی جایگاه یک وب سایت در رنکینگ موتورهای جستجو خواهد داشت. این احتمال وجود دارد که در صورت رعایت نکردن استاندارد W3C موتورهای جستجو به درستی سایت را بررسی نکنند و برای بررسی محتوای سایت با مشکلاتی مواجه شوند. رعایت استانداردهای W3C بخصوص در HTML و CSS رتبه سایت را در موتورهای جستجو به طور قابل ملاحظه ای بالا می برد.
همچنین در صورت پیروی از استانداردهای W3C، این صفحات، بدون مشکل در اکثر مرورگرهای متداول قابل مشاهده خواهند بود. این نکته از این جهت حائز اهمیت می باشد که کاربران مختلف از مرورگرهای مختلف استفاده می نمایند و به این ترتیب در صورت عدم رعایت استانداردهای کد نویسی، ممکن است در طراحی یا ظاهر صفحات اختلال ایجاد شود و به این ترتیب کاربران قادر به مشاهده صفحه به صورت صحیح نباشند و این امر به مرور زمان باعث کاهش آمار بازدید از سایت می شود.
با افزایش تعداد مرورگرها و روند ادامه آن، وجود استاندارد W3C در کد نویسی، به نیازی ضروری بدل شده است. چنانچه از کدهایی استفاده کنید که استاندارد و معتبر نباشند بطوریکه در مرورگر های مختلف بخوبی کار نکند، یک مشکل برای وب سایت شما محسوب خواهد شد و کاهش آمار بازدید کننده خواهید داشت. برای بررسی معتبر بودن می توانید به لینک http://validator.w3.org مراجعه نمایید.
شرکت سیرن w3c مشاهده استاندارد