TeamViewer دارای دو نسخهی کامپیوتری و موبایلی است که با نصب آن روی موبایل و رایانهی خود، میتوانید در هر مکان و هر زمان، موبایل و رایانهی خود را به یکدیگر متصل کنید. احتمالا برای شما هم بارها پیش آمده هنگامی که در محل کار یا دانشگاه قرار دارید، بنا به دلایل مختلفی، نیاز به یک فایل مهم در کامپیوتر خود داشته باشید. در این هنگام معمولا از طریق تلفن به یکی از اعضای خانواده مراحل پیدا کردن فایل مورد نظر و آپلود و ارسال لینک آن را آموزش میدهید که هر چه فرد مورد نظر اطلاعات کمتری از کار با رایانه و اینترنت داشته باشد، و هرچه فایل مورد نظر پیچیدهتر باشد (مانند یک فایل فتوشاپ که هنوز از آن خروجی jpg نگرفتهاید) این عملیات بیشتر طول خواهد کشید. اما به لطف TeamViewer و نصب بودن آن روی گوشی و کامپیوتر خود، میتوانید به راحتی و از طریق گوشی موبایل، یا حتی کامپیوتر دیگری که این نرمافزار را نصب داشته باشد، صفحهی نمایش رایانهی خود را مشاهده کنید و با شبیهسازی ماوس و کیبوردی که در اپلیکیشن موبایل آن قرار دارد، به کنترل کامپیوتر بپردازید. برای مثال میتوانید از طریق موبایل، فتوشاپ را اجرا کنید، فایل گرافیکی خود را باز کرده و از آن خروجی گرفته و سپس از طریق مرورگر آن را آپلود کنید و لینک نهایی را در یکی از سایتهای کوتاه کنندهی لینک، تبدیل کنید. به همین آسانی فایل مورد نظر در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
اما این ویژگی بسیار مهم، تنها نیمی از دلیل محبوبیت و کارایی این برنامه است. نیم دیگر آن مربوط به حل مشکلات کاربران از راه دور است. برای مثال قصد یاد دادن یک تکنیک در نرمافزار فتوشاپ را به دوست خود دارید. در این مواقع میتوانید با نصب آن روی کامپیوتر خود و دوستتان، از خانهی خود صفحهی مانیتور او را مشاهده کرده و کنترل ماوس و کیبورد را نیز به دست بگیرید و مراحل انجام تکنیک مورد نظر، یا هر موضوع دیگری را انجام دهید تا او با مشاهدهی تصویری آن، از نحوهی انجام عملیات آگاه شود. همچنین برای دوستان تازه کار خود که مراحل نصب یک نرمافزار یا کرک کردن آن را نمیدانند نیز میتوانید با کمک TeamViewer این عملیات را از خانهی خود برای او انجام دهید. بدیهی است که اولین پیشنیازهای لازم برای چنین کاری، وجود ارتباط اینترنتی در هر دو سرویس مبدا و مقصد است که با توجه به استفادههای شخصی نگارنده، میتوان گفت که حداقل سرعت اینترنتهای ADSL یعنی 128kb نیز برای این موضوع کافی (نه ایدهآل) خواهد بود. TeamViewer در سه نسخه منتشر شده است که در زیر به توضیح کارایی آنها خواهیم پرداخت. با کلیک روی نام هر نسخه، میتوانید آن را دانلود کنید.
TeamViewer PC : نسخهی کامپیوتری TeamViewer است که روی رایانهی شخصی مبدا و مقصد باید نصب باشد. با نصب و اجرای آن، یک آیدی و رمزعبور اختصاصی برای شما ساخته میشود که با دادن آن به شخص مقابل، میتوانید اجازهی دسترسی وی به صفحهی نمایش رایانهی خود را بدهید.
TeamViewer Mobile : کاربرد این نسخه از اپلیکیشن TeamViewer، متصل شدن به کامپیوتر مقصد و کنترل آن، از طریق گوشی موبایل است. بر خلاف تصور بسیاری از کاربران، کنترل کامپیوتر از داخل گوشی موبایل فوقالعاده آسان و راحت انجام میپذیرد و مشکلی در این زمینه برای شما وجود نخواهد داشت.
TeamViewer Quick : همانطور که در ابتدای متن نیز گفته شد، این عملیات یعنی کنترل کامپیوتر از طریق گوشی موبایل، به صورت بالعکس نیز ممکن خواهد بود. برای این کار باید این نسخه از TeamViewer را در گوشی خود نصب کنید و با اجرای آن، کد مخصوص ورود را دریافت کنید. با ارسال آن برای دوست خود، و وارد شدن این کد در نسخهی کامپیوتری TeamViewer، صفحهی گوشی شما برای او به نمایش در خواهد آمد و میتواند به کنترل کامل گوشی شما بپردازد و مشکلاتی از قبیل نصب نشدن یک برنامه، تنظیمات خاص یک اپلیکیشن و... را انجام دهد.
امنیت
برای اطمینان از امنیت این روش کنترل از راه دور، شهرت و محبوبیت TeamViewer کافی است که با دارا بودن جدیدترین متدهای امنیتی و تولید آیدی و رمز عبور یک بار مصرف، امکان وجود کوچکترین رخنهی امنیتی را نیز از بین برده است. ضمن آن که تمامی عملیات انجام شده توسط شخص کنترل کننده، در کامپیوتر مقصد قابل مشاهده است و حرکت ماوس و... قابل نظارت توسط شما خواهد بود. با خروج از نرمافزار نیز، تمامی ارتباطها قطع خواهند شد.
تبادل اطلاعات بین گوشی و رایانه، پشتیبانی از RightClick و LeftCick و DubleClcik در ماوس، کنترل کامل کیبورد، بالاترین استانداردهای امنیتی : 256 Bit AES Session Encoding, 1024 Bit RSA Key Exchange، تنظیم خودکار کیفیت تصویر متناسب با سرعت شما، پشتیبانی از تمامی ویندوزها اعم از ویندوز 8، پشتیبانی از مک و لینوکس و... از دیگر ویژگیهای این نرمافزار کمنظیر هستند.